• √ Trygg e-handel       √ Kvalitetsprodukter       √ Diskreta paket       √ Fri frakt över 800 kr
0 Varukorg
Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
  • Mina favoriter
  • {{ list.name }}

Femidom

Kondom för kvinnor
3 pack

 
149 kr
{{ price }}
  • Trygg e-handel
  • Kvalitetsprodukter
  • Fri frakt över 800 kr 

Femidom kvinnlig kondom 3 st

Femidom är en kondom avsedd för kvinnor och har glidmedlet på insidan. Den är en effektiv preventivmetod som skyddar mot både graviditet och sexuellt överförbara sjukdomar.

FC kondom beteckningen hänvisar till både den ursprungliga FC kvinnliga kondomen, och den andra generationen FC2 kvinnliga kondomer som nämns i materialet och länkararna på denna produktsida. När det är nödvändigt för klargörande, hänvisas det "ursprungliga FC" och/eller FC2 separat.

Den ursprungliga FC kvinnliga kondomen har studerats i olika sammanhang runt om i världen. Världshälsoorganisationen (WHO) och FN: s gemensamma program för hiv / aids (UNAIDS) verkar för främja införandet av FC som en metod för att förebygga, och som ett ytterligare verktyg, i arbetet med att svara på behoven hos kvinnor och män när det gäller sexuell och reproduktiv hälsa. I sin monografi Kvinnlig kondom: ett informationspaket (1997), drog de slutsatsen att:

Folkhälsomotiven för att införa en metod som ger skydd mot graviditet och STI / HIV är tydliga. Globalt har förespråkare inom hälsa och mänskliga rättigheter krävt att forskarna skall utveckla regleringsmetoder av fertilitet som är säkra, under kontroll av användaren, skyddar användaren mot sexuellt överförbara sjukdomar och HIV, och som inte behöver utlämnas av hälso- och sjukvården. Den kvinnliga kondomen kommer närmare dessa krav än någon annan familjeplaneringsmetod.

Vad är FC kondomer:

FC kondomer är ett hållbart, mjukt, transparant hölje som är 17 centimeter långt (ca 6,5 inches -samma som en manlig kondom) med en flexibel ring vid vardera ände.

FC kondomer förs in i slidan före samlag och ger skydd mot både graviditet och könssjukdomar, inklusive hiv/aids. Den inre högre ringen vid den slutna änden av kondomen ger stöd vid insättning och säkrar enheten på plats under samlag, medan den mjukare ringen står utanför slidan.