Varukorg

Total 0 kr

Kassa
Loader
bag 0

Skötsel & Hantering

Skötselråd

Pistills produkter är av hög kvalitet men kommer ändå att utsättas för slitage och är känsliga för oaktsam behandling. De flesta produkter som är böjbara eller tänjbara är det till en viss gräns. En penisring är elastisk, men inte hur elastisk som helst. Om du tänjer materialet för mycket kan det uppstå bristningar, i värsta fall kan ringen gå av. Om din leksak har en vibrator och får gå på högvarv under en längre tid kan det hända att den blir varm över elektronikdelen. Detta är ett varningstecken! Sänk hastigheten eller stäng av motorn helt, annars finns det risk att motorn bränner. På pärlstavar och andra apparater med roterande kärna kan motorn bränna om de ”stryps” med handen eller används analt då musklerna i baken och handen är mycket starkare än musklerna i slidan. Elektronik kan också ta skada av att ramla i golvet.

Batterier

Vi rekommenderar att du använder batterier av hög kvalitet, om du är en flitig användare är uppladdningsbara batterier ett prisvärt och miljövänligt alternativ. Om du av misstag skulle få in lite fukt in i batterifacket bör du ta av locket och låta produkten torka i rumstemperatur. För att förhindra att batterikontakterna rostar kan du applicera lite vaselin på dem. Tänk också på att alltid ta ut batterierna ur dina leksaker innan du lägger undan dem. Om ett batteri går sönder kan batterisyra läcka ut och skada produkten. Det finns dessutom leksaker som drar ström från batterierna även när de är avstängda.


Material och hygien

Tänk på att materialen gummi, latex, jelly, cyberskin och andra material som innehåller gummi eller latex kan lösas upp av olja, använd därför aldrig oljebaserade eller oljesilikonbaserade glidmedel tillsammans med dessa produkter. Tänk även på att silikonbaserade glidmedel skadar produkter tillverkade i silikon. Var rädd om dig! Om du använder en stav både analt och vaginalt eller delar den med någon annan rekommenderar vi att du använder kondom och byter kondom mellan varven. Om ni vill använda en ”strap-on” eller stav på varandra är det viktigt att anpassa stavens omkrets till mottagarens förmåga. Det kan vara klokt att välja en stav i ett mjukt material eftersom det kan vara svårt för givaren att avgöra hur kraftigt stötarna känns med en hård stav. Om ni ändå väljer att använda en hård stav, tag det varsamt.

Vård och rengöring

Rätt skötsel ökar produkternas livslängd. Rengöring är också viktigt eftersom det minskar risken för bl.a. infektioner och irritationer i de områden där du är extra känslig. Om din vibrator inte är vattentät så bör du vara aktsam så att inte elektroniken tar skada när du sköljer av leksaken. Tag för säkerhets skull ut batterierna innan du tvättar av din leksak. Mjuka stavar tillverkade i material som latex och gummi mår bra av att efterbehandlas med några droppar silikonbaserat glidmedel.


Rengöring

Vi rekommenderar att du använder ett bra antibakteriellt rengöringsmedel. Ta en klick av rengöringsmedlet på produktens yta, låt verka i 5 sekunder och skölj eller torka rent med en luddfri trasa eller handduk. Lämplig för användning med silikon, gummi och latex leksaker. Undvik kontakt med ögonen och svälj den inte. Gör så här: Skölj av produkten med vatten eller torka av den med en trasa. Applicera CLEAN på en bit papper eller trasa och torka av. Om du vill kan du torka av produkten med en torr trasa. Klart!

Förvaring

Erotiska produkter skall skyddas från solljus värme och fukt. Se därför till att produkten är helt torr innan du lägger den i lufttät påse och låt gärna påsen vara lite öppen. Det viktigaste är dock att skydda produkterna från varandra. Leksaker innehåller ämnen som kan reagera med ämnen i andra leksaker och därigenom skada produkterna. Extra känsliga är porösa material som jelly och cyberskin. Kombinera gärna leksaker med varandra under leken men förvara dem alltid separat.

Arrow up

Din produkt är tillagd

×