• √ Trygg e-handel       √ Kvalitetsprodukter       √ Diskreta paket       √ Fri frakt över 800 kr i Sverige
0 Varukorg
Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
 • Mina favoriter
 • {{ list.name }}

Vaginalstav 4

Silkeslen och följsam vaginalstav för vårdande rehabilitering från Aleah Care. Utvecklade i samråd med medicinska specialister och patientföreningar.

 
1 700 kr
{{ price }}
 • Trygg e-handel
 • Kvalitetsprodukter
 • Fri frakt över 800 kr 

Silkeslen och följsam vaginalstav (dilator) framtagen i samråd med medicinska specialister inom svensk sjukvård och patientföreningar i Sverige.

Tänjningsövningar med vaginalstavarna hjälper dig att förebygga och motverka sammanväxningar i slidan, motverka smärta i underlivet samt ger ökad kontroll av bäckenbottenmuskulaturen. Genom kontinuerlig träning återfår slidan sin elastiska förmåga och gör att gynekologiska undersökningar samt omslutande sex såsom samlag är möjligt utan smärta.

Aleah Cares vaginalstavar finns i fem olika paket. I detta paket, Vaginalstav 4, har vaginalstav 4 vibration, där du med ett enkelt knapptryck väljer själv om du vill ha vibration eller inte. 

Syftet med vibrationen är att öka blodgenomströmningen så att cellerna syresätts bättre, vilket är gynnsamt för vävnaden. Dessutom kan vibration underlätta din friskvårdsträning då vibrationen gör det lättare för musklerna att slappna av. 

Vaginalstaven är följsam slidans unika form och greppvänlig med sitt ergonomiskt utformade handtag för att underlätta träningen. 

Vi rekommenderar att du vid din friskvårdsträning använder Aleah Care Oljebaserat glidmedel som medföljer i paketet. Önskar du använda ett annat glidmedel eller en annan intimkräm så fungerar både vatten- och oljebaserade glidmedel eller intimkrämer (t.ex. 2% Xylocain). Däremot avråder vi från att använda silikonbaserade glidmedel då det kan tära på stavarnas silkeslena yta i kroppssäker silikon.

I paketet ingår förutom vaginalstav 4, Aleah Care Oljebaserade glidmedel (50 ml) som är ett ekologiskt glidmedel avsett för torra och sköra slemhinnor, en skonsam produktrengöring (50 ml) som är helt naturlig, ett batteri och en necessär för förvaring.

Dessutom medföljer en träningsguide och en träningsdagbok för underlätta uppföljning med din vårdkontakt.   

Byte av batteri: Du byter batteri genom att skruva av locket vid handtaget. Ta ur det förbrukade batteriet och för in det nya LR1N-batteriet med den positiva polen först. Skruva sedan på locket igen.

För dig som genomgått en strålbehandling mot bäckenområdet, via länken här nedan (1177 Vårdguiden) finner du en informationsfilm kring rehabilitering i samband med strålbehandling:

Behov av träning med vaginalstav:

 • Efter strålbehandling/kemoterapi
 • Efter en gynekologisk operation (t.ex. canceroperation eller prolapsoperation)
 • Efter en slidoperation med eventuell ärrbildning
 • Vid upplevd smärta vid omslutande samlag, t.ex. vid vestibulit, vaginism, kramper i slidmuskulaturen, slidkatarr, inflammation i äggledare, äggstockar och omgivande vävnad, Vaginalstenos och  Endometrios.
 • Efter allogen stamcellstransplantation och som utvecklat genital GvHD
 • Efter en könsbekräftande operation
 • Vid svag bäckenbottenmuskulatur
 • Vid ärr efter perinealsnitt (episiotomi) och perineal spricka i samband med förlossning
 • Vid hudsjukdomar så som särskilda former av lichen.
 • Vid trång slida, som av den berörda beskrivs som besvärande.

Stavarna är förpackade i en vit necessär som även innehåller Aleah Care Oljebaserat glidmedel, en träningsguide, en träningsdagbok, Aleah Care Antibakteriell rengöring och batterier (LR1 N).

Egenskaper Komplett kit för din friskvårdsträning med vaginalstav nr 4. Greppvänligt ergonomiskt handtag. Vattentäta. Vaginalstaven har vibration. Batteridriven (LR1 N). Staven ligger i en vit necessär tillsammans med det ekologiska glidmedlet Repair, en träningsguide, en träningsdagbok, ett rengöringsgel, Clean och batterier.
Mått Diameter: 28/32 mm . Längd: 159 mm.
Material Silkeslent, kroppssäkert, medicinskt silikon.