• √ Trygg e-handel       √ Kvalitetsprodukter       √ Diskreta paket       √ Fri frakt över 800 kr i Sverige
0 Varukorg

Returer & Reklamationer

Om du ångrar ditt köp

 

Om du av någon anledning ångrar dig, erbjuder vi dig full returrätt i 14 dagar efter att du mottagit din beställning. Meddelande om detta ska vara oss tillhanda så snart som möjligt, men senast 14 dagar efter leverans. Du som kund ansvarar för att produkten kommer åter till oss i originalskick tillsammans med vår returblankett och du står för returfrakten. Se närmare information om hur du går till väga här nedan.

 

Vid retur

En produkt som du önskar returnera får inte vara använd. Produktens originalförpackning får inte vara bruten eller skadad och produkten ska kunna säljas som ny.

Alla intimhjälpmedel klassas av hygieniska skäl som hygienprodukter och omfattas därför av 14 dagars ångerrätt endast om plastförseglingen och plomberingsetiketten är obruten samt att originalförpackningen oöppnad. Detsamma gäller underkläder som bärs på underkroppen (dvs. trosor, strumpbyxor, kroppsstrumpor och liknande underklädesset) samt hygienartiklar så som intimkrämer, glidmedel och massageoljor. Negligéer, överdelar, behåar och kimonos är okej att prova och sedan skicka tillbaka om de görs så i samma skick och i förpackning som de levererades i, dvs. produkten ska kunna säljas som ny.

Produkter som ingår i ett set kan inte returneras separat, utan behöver då returneras som ett komplett set.

Vid nyttjande av ångerrätten bekostar du själv returfrakten. Vi rekommenderar att du emballerar väl och skickar spårbart. Vi godkänner endast returer som skickas med PostNord Sverige AB.

Så här går du tillväga om du ångrar ditt köp och vill returnera en produkt/produkter: 

 • Ta kontakt med kundservice via e-post: order@pistill.se. Uppge ordernummer samt berätta att du ångrat ditt köp. 
 • Skriv ut vår RETURSEDEL
 • Fyll i retursedeln och lägg den tillsammans med den produkt eller de produkter du vill returnera.
 • Emballera väl i stötskyddad ytteremballage för att undvika fraktskador och skicka spårbart. Vi rekommenderar att försändelser returneras som företagspaket eller rekommenderat brev. Produkter insända i kuvert, påsar, med adresslappen klistrad direkt på produktens originalkartong returneras till kund utan åtgärd.
 • Skicka returen till: Pistill, Drottninggatan 100, 111 60 Stockholm.
 • När vi mottagit och godkänt den returnerade produkten, genomför vi en återbetalning av krediterat belopp (inom 14 dagar). Vi löser inte ut försändelser skickade mot postförskott - ej uthämtad försändelse betraktas inte som nyttjande av ångerrätten i det här fallet.  

Vi ersätter inte returer som kommit bort på vägen och rekommenderar därför dig att välja ett fraktalternativ med spårning.

Ångrar du dig innan vi skickat din order ber vi dig att kontakta vår kundservice via order@pistill.se för mer information angående ditt ärende. Alla nätbeställningar görs nämligen i ordning för att paketeras så snart en betalning har registrerats och orderteamet är på plats för att du ska få din beställning så snabbt som möjligt. Men det kan hända att vi har möjlighet att avbryta din order, så ta därför en kontakt med kundservice så ser vi hur vi på bästa sätt kan lösa ditt ärende.

För outlösta paket tar vi ut en avgift på 200 kr, för att täcka administrativa kostnader samt tur- och returfrakt i dessa ärenden.

Om någonting saknas i ditt paket, eller om du har mottagit fel produkt, ber vi dig kontakta oss så snart du har upptäckt detta. Har du kvar din orderbekräftelse du mottog via mejl kan du svara på denna och beskriva ditt ärende till oss.

Om du returnerar ett kampanjerbjudande, exempelvis "Köp 2, betala för 1", behöver du returnera båda produkterna. Har du köpt ett erbjudande där en produkt följt med på köpet, ska du även returnera produkten du fick med på köpet. Erbjudandet upphör när du returnerar en del av erbjudandet och du betalar fullt pris.

Har du frågor eller känner dig osäker på någon produkt, kan du alltid ta en kontakt med oss via e-post: order@pistill.se. Du kan även ringa till vår underbara butik på Drottninggatan 100 på telefon: 08-411 66 66. Vi hjälper dig med glädje vidare med ditt köp. 

 

Återbetalning

 

När du returnerar en produkt till oss, så kommer den först in till vårt lager där orderteamet kontrollerar produkten i din retur. Så snart produkten har godkänts så gör vi återbetalningen genom samma betalsätt du använde när du gjorde din beställning.

Återbetalning sker via Klarna, förutom om du betalat din beställning med postförskott. 

Vid kortbetalning görs en återbetalning till det kort du använt vid din beställning. Det kommer ta två till fem bankdagar innan pengarna kommer in på ditt konto. Skulle det ta mer än fem bankdagar innan du ser beloppet på ditt konto, vänligen kontakta din bank.

Har du handlat mot faktura och fakturan inte förfallit innan din retur kommit oss tillhanda, kan du flytta fram förfallodatum på Klarna.se (pausa fakturan) i väntan på en kreditering. Har du betalat din faktura, kommer vi att kreditera fakturan hos Klarna och Klarna därefter kontakta dig för en återbetalning. Klarna skickar då ut ett mejl till dig om detta med instruktioner. Följ dem för din återbetalning.

Har du endast returnerat delar av din beställning och inte betalat din faktura så krediterar vi de produkter som du har returnerat. Därefter kommer en uppdaterad faktura att skickas ut till dig. Har du returnerat hela din beställning, kommer hela din faktura att krediteras.

Har du handlat mot postförskott behöver du som kund ha inkluderat dina bankuppgifter till oss i samband med din retur för att vi ska kunna genomföra återbetalningen. Den information vi behöver är: vilken Bank, konto och clearingsnummer du vill få din återbetalning till. Har du inte angett detta på din retursedel i samband med att du gjorde din retur kommer vi att kontakta dig.

Vid reklamationer

 

Om du upplever problem med en produkt och vill nyttja din reklamationsrätt ska du ta kontakt med oss via e-post: order@pistill.se så att vi kan hjälpa dig vidare på bästa sätt. Det kan röra sig om en produkt som inte fungerar på grund av fabrikationsfel eller om du fått fel produkt eller fel antal levererat än det du beställt.

Du har rätt att reklamera en produkt som inte fungerar på grund av fabrikationsfel och få en ny likvärdig felfri produkt i utbyte. Detta görs inom 14 dagar från det att vi mottagit produkten och godkänt reklamationen.

Vi lämnar 1 års garanti på alla uppladdningsbara produkter. Rätt skötsel ökar produktens livslängd. Vi rekommenderar att du använder en antiseptisk skonsam rengöring samt förvarar produkten i en förvaringspåse eller box när den inte används.

Pistill hanterar reklamationer enligt Konsumentköplagen, vilket innebär att du har 3 års reklamationsrätt från det datum du tar emot varan samt att du ska meddela reklamationen inom skälig tid från att felet upptäcktes. Reklamerar du inom två månader räknas det alltid som inom skälig tid. Om du upptäcker ett fel precis innan tre år har gått, har du ytterligare två månader på dig att reklamera. För mer information se på www.konsumentverket.se

Du som kund har ansvar för att packa upp och kontrollera att produkterna i ditt paket är felfria. Skulle en produkt vara skadad, trasig, smutsig eller felaktig på annat sätt när du mottar din beställning ska reklamation göras via vår kundservice på order@pistill.se. Se till att du anger namn, adress och ordernummer samt vilken produkt det gäller och en kort beskrivning om vad du upplever för problem med din produkt så hjälper vi dig vidare. Du kan även bifoga bilder om du känner att det behövs. Vi återkommer till dig så snart vi har hanterat ditt ärende med vidare besked. Skicka inte tillbaka en reklamation innan du har fått svar från oss. 

När du fått svar från oss och produkten ska skickas tillbaka, ber vi dig skicka den produkt du vill reklamera i första hand i samma förpackning som den låg i. Bifoga kvitto/leveransbekräftelse samt beskriv vad som kan tänkas vara fel eller möjlig orsak till din reklamation tillsammans med dina kontaktuppgifter. Skicka till: Pistill, Drottninggatan 100, 111 60 Stockholm.

Allmänna villkor vid garanti och reklamation:

 • Vid godkänd reklamation skickas en ny likvärdig produkt till dig och vi står för fraktkostnaden (tur- och retur), garantitiden förlängs inte vid utskick av ersättningsprodukt. 
 • Om vi bedömer att varan är felfri, returneras den mot en tur- och returfraktkostnad samt administrativa kostnader: 200 kr. Vi tar då kontakt med dig innan produkten returneras. 
 • För produkter där batterier medföljer lämnas ingen garanti gällande batteriernas prestanda. Medföljande batterier är att se som lågpresterande testbatterier.
 • Reklamation om saknad produkter/paket ska i första hand anmälas till transportören som är PostNord. I de fall transportören inte kan lösa problemet ska anmälan göras till oss.
 • Skulle paketet vara skadat vid ankomst ska du anmäla detta till transportören som utfört transporten (PostNord i det här fallet) samt till oss på Pistill inom 7 dagar efter att du tagit emot paketet. Skadeanmälan på emballage med synliga skador gör du direkt hos ditt ombud/utlämningsstället, via www.postnord.se eller i kontakt med PostNord Sverige AB via telefon: 020-23 22 21. Återkoppla alltid till vår kundtjänst på Pistill med reklamationsnummer när du lagt en reklamation hos PostNord. Det gör du enklast via order@pistill.se. PostNord kräver att allt emballage sparas för eventuell besiktning. Dokumentera gärna också med bildmaterial. Ej synliga skador ska endast anmälas till vår kundtjänst via order@pistill.se inom 7 dagar efter att du tagit emot paketet.   
 • Skulle paketet vara skadat vid ankomsten, tar du upp detta med utlämningsstället som då reklamerar försändelsen varefter vi skickar en ny.  
 • Eventuell tvist, där du som kund inte är tillfreds med vår hantering, löses av Allmänna Reklamationsnämnden (ARN) eller European Commission Online Dispute Resolution (EU ODR). Pistill följer alltid deras rekommendation i ärendet.

  Kontaktuppgifter för ARN:
  Allmänna Reklamationsnämnden
  Box 174
  101 23 Stockholm

Om vi inte kan skicka en ny likvärdig produkt till dig inom skälig tid, återbetalar vi vad du betalat för den skadade eller felaktigt skickade varan.

Avser reklamationen Womanizers orgasmgaranti gäller den i 30 dagar - med förutsättning att du använder produkten på rätt sätt. Behöver du guidning är du varmt välkommen att höra av dig till butiken så hjälper vi dig: 08-411 66 66. 

Varmt välkommen att höra av dig till oss (08-411 66 66) om du har några frågor eller titta förbi butiken på Drottninggatan 100 i Stockholm.

 

Våra företagsuppgifter: Pistill Sverige AB, org.nr: 556627-3180. Adress: Drottninggatan 100, 111 60 Stockholm.