• √ Trygg e-handel       √ Kvalitetsprodukter       √ Diskreta paket       √ Fri frakt över 800 kr i Sverige
0 Varukorg

Lär känna din kropp

 

Gå på din egen sinnliga upptäcktsfärd

Nog har det hänt att man bannat sin kropp för vad den ställt till med eller för att den inte velat samarbeta. Men faktum är ju att våra kroppar ska bära oss genom hela livet. Så det bästa är att bli sams med den och tycka om den så som den är.

Ta reda på vad just din kropp behöver för att må bra. Lyssna på din kropp och låt dina känslor ta plats - våga känn vad du känner. Det finaste du kan ge din kropp är just omtanke, att visa den kärlek och ge den tid. Känns det svårt, så börja med de små sakerna. Är du trött, så vila. Måste du gå på toaletten, så gå. Känner du för att gråta, så gör det. Och lägg märke till dina reaktioner, din andning och ditt hjärta. Du kommer att bli rikligt belönad och det kommer att spilla över på så många andra områden i livet i form av mer harmoni, balans och välbefinnande.

 

Den livsviktiga beröringen

För att vi människor ska må bra behöver vi alla beröring. En mjuk smekning över armen, en strykning över håret, en klapp på kinden, en skön nackmassage av spända axlar eller en kram känns fint. Beröringen får oss att känna oss omtyckta och omhändertagna, ger oss trygghet, bekräftelse och sprider en känsla av välbefinnande.

Ja, beröring över huden på det sätt du önskar, frigör dina må-bra-hormoner - endorfin, oxytocin och serotonin. Alla tre är välgörande för din inre balans, eftersom de tillsammans motverkar vardagsstressen och främjar din långsiktiga hälsa på ett mycket positivt sätt.

Frigör dina må-bra-hormoner

Har du ingen partner eller någon annan att krama så kan du ändå frigöra dina må-bra-hormoner. Här är några tips: 

  • Sjung i kör
  • Lyssna på musik eller på en lugn och behaglig röst
  • Ta ett varmt bad eller sätt dig i duschen
  • koppla av med en vetevärmare
  • Tänd ett sensuellt doftljus
  • Gör något kreativt med dina händer, t.ex. baka eller plantera blommar
  • Gosa och klappa på ett husdjur
  • Gå på massage

Njutningsfyllda stunder med dig själv

Att ta sig tid för beröring och njutning är att prioritera sig själv och sina viktigaste mänskliga behov. Försök att avsätta tid för dig själv utan annat som distraherar och våga utforska dig själv. Hitta just ditt sätt att vilja ha beröring, på vilket sätt och var. Det handlar mycket om att hitta var i din kropp det känns när det känns bra - och hur det känns för just dig. För att lära känna din njutning kan du utgå från det du redan vet att du tycker om och sedan testa dig fram. Vet du att det känns bra i din kropp med ett varmt bad så pröva att bad med badolja nästa gång, eller skapar en stämningsfull atmosfär på ett nytt sätt. Tycker du om när din partner rör vid dina bröstvårtor, pröva att nypa i dem eller att sätta på ett par bröstklämmor och förhöj din njutning på ett annorlunda sätt.

Eller varför inte boka in en egen spa-kväll hemma, helt ostörd, med lugn musik och tända ljus. Ta med dig några härliga produkter in i badet, t.ex. lite extra pirr från en vibrator, ett skönt glidmedel eller en fjäderlätt vippa som långsamt smeker huden. Genom att kärleksbomba dig själv, kan du upptäcka något helt nytt som känns fantastiskt. Vid nästa tillfälle kanske du väljer att bjuda in din partner till att dela din stund. 


Kroppar i förändring och tid tillsammans

Kroppen förändras genom livet, liksom vad du önskar och njuter av. Det kan också växla från dag till dag. Omslutande sex kanske inte känns lika skönt längre av olika anledningar. Sjukdomar och läkemedel kan ha påverkat, liksom sjuknande hormonnivåer, slemhinnor som blir skörare och mannens erektion som kan bli mer instabil. Men sex och närhet är så mycket mer. Det fantastiska ”smörgåsbordet” av möjligheter till njutning försvinner inte bara för att du och ni åldras, det förändras bara.

Planera in kvalitetstid med din partner och utforska era kroppar tillsammans. Låtsas att det är första gången. Vad kan ni upptäcka idag som ni inte visste om varandra sedan tidigare? Tänk om det är så att du under åren som gått missat något riktigt härligt och underbart? Ibland får man nya positiva upplevelser av njutning tillsammans, och kanske upptäcker ni nya erogena zoner tillsammans.

Pröva att massera varandra med en massagestav med djupgående vibrationer och se vart det bär av. Har du haft lite extra tid för dig själv och nyfiket undersökt var din kropp helst vill bli berörd och hur, så är det så mycket enklare att få ut mer njutning eftersom vi alla är unika och har olika önskningar, behov och förutsättningar. Och har du en partner är det då även lättare att berätta för honom eller henne vad du tycker om för beröring och vad du vill ha mer eller mindre av.

Du kanske trånar efter en långsam massage med en väldoftande massageolja. Eller varför inte skämma bort varandra med en oförglömligt skön massage med en varm massageolja? Eller varför inte ta en skön dusch tillsammans och tvåla in varandra med en välgörande tvål? Allt detta kan öppna upp för oanade nya sensuella upptäckter.

Så våga be om och berätta vad du njuter av, vad du önskar lämna bakom dig och vad du längtar efter här och nu i ditt liv. Din älskade kanske bär på samma tankar eller önskemål. Det är aldrig för sent att våga förändra och prova något nytt.

Våga vara lite lekfull!

 

Tips på produkter