• √ Trygg e-handel       √ Kvalitetsprodukter       √ Diskreta paket       √ Fri frakt över 800 kr i Sverige
0 Varukorg

Pistills glidskola

För en skönare känsla

Glidmedel kan förhöja njutningen ihop med en partner, på egen hand eller vid användning av intimhjälpmedel, ungefär på samma sätt som massageoljan gör för upplevelsen av en kroppsmassage.

Vi rekommenderar varmt användning av glidmedel då det ger minskad friktion och förebygger skav och irritation. Vill du ha analsex är det bra att använda ett glidmedel, eftersom du inte blir naturligt fuktig i analen. Glidmedel kan också vara till hjälp för att få en skön känsla vid intimitet om du är omskuren eller har genomgått en könsbekräftande behandling. 

Glidmedel underlättar även användningen av knipkulor och gör det skönare vid användning av andra intimprodukter. 

Har du torra och sköra slemhinnor kan glidmedel vara en bra hjälp för att förhöja känslan och ge en skönare känsla. Det är vanligt vid hormonella förändringar, vid återkommande svampinfektioner, efter klimakteriet, när du fått barn och under amningsperioden eller vid bristande lust. Det kan också ha andra förklaringar som att du är stressad.

Olika glidmedel

Det finns flera olika typer av glidmedel. Vattenbaseradesilikonbaserade och organiska glidmedel tillhör de vanligaste. Sedan finns det även hybrider, som är en blandning av dessa. I det stora hela är valet av glidmedel en smaksak. Oavsett vad du väljer kan det vara ett bra komplement för att förhöja njutningen. 

 

Exempelbild

Vattenbaserade glidmedel

Vattenbaserade glidmedel upplevs ofta lite svalkande mot huden och ger ett glatt glid. 

 

Vattenbaserade glidmedel är ofta lätta att tvätta bort, lämnar inga fläckar, är kondomsäkra och fungerar fint med intimprodukter. Bra användningsområden är vaginalt sex. 

 

Vårt mest sålda vattenbaserade glidmedel är Aleah Care Vattenbaserade glidmedel. 100 procent naturligt och hjälper till att bibehålla den naturliga PH-balansen i slidan. 

Exempelbild

Silikonbaserat glidmedel

Silikonbaserade glidmedel lägger sig ofta som en skyddande hinna på huden, ger en silkeslen känsla, stannar kvar länge och ger otroligt mycket glid. 

Men det är skillnad på silikon och silikon, vilket även avspeglar sig i priset på glidmedlet. Ett dyrare glidmedel har ofta finare komponenter i sin sammansättning och är väldigt dryg, vilket gör den prisvärd. 

 

För vissa kan silikonbaserade glidmedel effektivt skydda slemhinnorna mot friktion. För andra kan det bidra till att irritera slemhinnorna. En upplevd nackdel är att silikonbaserade glidmedel är svårare att tvätta eller torka bort än till exempel vattenbaserade glidmedel. Bra användningsområden är sex i vatten och analsex.


Använder du ett silikonbaserat glidmedel tillsammans med en intimprodukt tillverkad i silikon riskerar ytskiktet på produkten att förändras till det sämre.

Exempelbild

Organiska glidmedel

Organiska glidmedlen syftar till att vara extra skonsamma för torra/sköra slemhinnor och känslig hud samtidigt som de ger ett långt och behagligt glid. Eftersom formulan ofta består av naturliga och vårdande ingredienser, kan de med fördel även användas som en intimvårdande kräm och ha en positiv effekt vid irritation och obehag.

 

Vill du eftersträva ett bra glidmedel som räcker längre än ett vattenbaserat och som samtidigt är vårdande och skonsamt för känsliga slemhinnor, då är det här ett bra val.

Bra användningsområden: intimmassage, utvärtes massage, vaginalsex och analsex - och kan med fördel användas tillsammans med intimprodukter.

 

Vårt mest sålda organiska glidmedel är Aleah Care Oljebaserade glidmedel (Repair) som underlättar vid klimakteriebesvär och som även har en positiv inverkan vid irritation, smärta och sårbildning i underlivet. 

Exempelbild

Stimulerande glidmedel

Det finns glidmedel som ger en värmande eller svalkande effekt vid användning. Den värmande och svalkande effekten påverkar blodgenomströmningen och kan därigenom öka känsligheten för beröring. Det gör att ett värmande eller ett svalkande glidmedel kan både underlätta orgasm och göra upplevelsen skönare.

 

Tips på glidmedel