• √ Trygg e-handel       √ Kvalitetsprodukter       √ Diskreta paket       √ Fri frakt över 800 kr i Sverige
0 Varukorg
Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
  • Mina favoriter
  • {{ list.name }}

Att vilja men inte kunna

En välskriven självhjälpsbok när sex gör ont och som fått mycket fina recensioner. Används även i samtal med kuratorer och psykoterapeuter.

 
439 kr
{{ price }}
  • Trygg e-handel
  • Kvalitetsprodukter
  • Fri frakt över 800 kr 

Bakgrunden till att boken kom till är just det faktum att samlagssmärta är så oerhört vanligt. Varannan kvinna mellan 20 och 30 år har ont vid något av sina senaste omslutande samlag. 13 procent av alla kvinnor har svåra problem.

I vårt samhälle är normen omslutande sex, och för den som får ont av detta kan känna sig rädd, misslyckad eller olycklig.

Författaren Elin Lundberg, som också är socionom, kurator och familjeterapeut bjuder även på ny kunskap om hur kroppen och hjärnan fungerar när det kommer till sex. På ett pedagogiskt och lättfattligt sätt förklaras hur våra medfödda försvarssystem, vårt behov av närhet och anknytning och hur upphetsning fungerar.

I boken får du följa fyra olika individer: ”Balanserade Bea”, ”Undvikande Unni”, ”Ängsliga Älva” och ”Rädda Robin” och som läsare kan du träna dig på att filtrera dina nyfunna kunskaper genom de fyra karaktärerna och deras arbete med att göra förändringar och må bättre.

Boken bjuder även på en rad praktiska övningar och en verktygslåda i hur du kan övervinna eller hantera dina rädslor. Nya insikter tillsammans med nya beteenden hjälper dig att må bättre.

Boken kan användas som kunskapskälla, som självhjälpsbok eller i samtal med en kurator, psykolog eller psykoterapeut som stöd. Boken är tydlig, rolig, tankeväckande och lättläst. 

Sagt om boken: 

"Tänk om jag hade fått den här boken i min hand för 10 år sedan. Vilken skillnad det hade gjort för mig och mitt sexliv." (Tvåbarnsmamma med samlagssmärtor)

"Ett fantastiskt och genuint arbete, jag kommer att använda den mycket i framtiden!" (Barnmorska på ungdomsmottagning)

"Missa inte denna pärla till bok! /.../ Boken är mycket välskriven. Genom varje kapitel går som en röd tråd en gedigen och väl sammanhållen kunskap, och därtill en god förmåga att enkelt och lättfattligt förmedla denna till andra. Varje kapitel känns lika angeläget och välskrivet. Boken innehåller helt enkelt allt det grundläggande om kropp och själ som jag själv önskar lära mina patienter, oavsett problematik." (Margaretha Norling Socionom, sexualrådgivare och KBT-terapeut med grundläggande psykoterapikompetens)

Egenskaper Häftad. Visto Förlag. 292 sidor. Utgiven: 2016-11-15.
Mått 21,5 cm x 16,5 cm x 1,5 cm.
Vikt 450 g