• √ Trygg e-handel       √ Kvalitetsprodukter       √ Diskreta paket       √ Fri frakt över 800 kr i Sverige
0 Varukorg
Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
  • Mina favoriter
  • {{ list.name }}

Hormonkarusellen

Över 30 procent av alla kvinnor i övergångsåldern lider av och har så svåra problem att de önskar få behandling.

 
299 kr
{{ price }}
  • Trygg e-handel
  • Kvalitetsprodukter
  • Fri frakt över 800 kr 

Över 30 procent av alla kvinnor i övergångsåldern lider av och har så svåra problem att de önskar få behandling. Hormonkarusellen är en av de första böcker som tar upp klimakteriet och hormonbehandling grundad på vetenskap och klinisk erfarenhet som vänder sig till allmänheten, både män och kvinnor.

Hormonkarusellen är en vetenskapligt baserad bok skriven av gynekologen Hilde Löfqvist, och ger dig en saklig genomgång av vad du som kvinna själv kan göra för att få kontroll över dina klimakterieproblem, varför hormonbehandlingar förpassades till skamvrån för en hel generation kvinnor och hur hormonbehandling åter har fått upprättelse och att man idag rekommenderar bioidentiska hormoner till kvinnor. 

Boken vänder sig i första hand till de kvinnor som är på väg in i klimakteriet, befinner sig mitt i övergångsåldern eller som är på väg ur. Den kan också vara intressant för kvinnans partner för att få ökad förståelse och kunskap för vad som egentligen händer under den här fasen för kvinnor i Klimakteriet, både psykiskt och fysiskt.

Boken är också relevant för personal inom sjukvården som vill hjälpa kvinnor med de hormonella förändringar som kan uppstå i samband med klimakteriet

Hilde växte upp i Salzburg i Österrike och studerade till läkare i Innsbruck. Vid 25 års ålder flyttade hon till Sverige där hon gjorde sin specialistutbildning inom kvinnosjukdomar och förlossning.

1990 blev Hilde överläkare på Kullbergska sjukhuset kvinnoklinik i Katrineholm. 1994 startade hon ”Hildes praktik” i Katrineholm och kom då att bli den första kvinnliga privatgynekolog i Sörmland.

Under sina 25 år som öppenvårdsgynekolog träffade Hilde dagligen kvinnor som sökte hjälp och behandling för olika former av klimakteriebesvär. Det var också då hon införde evidensbaserad behandling med bioidentiska hormoner, något som de flesta av hennes patienter blivit behjälpta med för att bemästra sina klimakteriebesvär.

Sedan 2016 arbetar Hilde som överläkare och specialist inom gynekologi på CevitaCare, GynStockholm, på S:t Görans sjukhus.