• √ Trygg e-handel       √ Kvalitetsprodukter       √ Diskreta paket       √ Fri frakt över 800 kr
0 Varukorg
Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
  • Mina favoriter
  • {{ list.name }}

Hormonkarusellen

Över 30% av alla kvinnor i övergångsåldern lider och har så svåra problem att de önskar få behandling.

 
299 kr
{{ price }}
  • Trygg e-handel
  • Kvalitetsprodukter
  • Fri frakt över 800 kr 

Över 30% av alla kvinnor i övergångsåldern lider och har så svåra problem att de önskar få behandling. Hormonkarusellen är en av de första böcker som tar upp klimakteriet och hormonbehandling grundad på vetenskap och klinisk erfarenhet som vänder sig till allmänheten, både män och kvinnor.

Hormonkarusellen ger en saklig genomgång av vad kvinnor själva kan göra för att få kontroll över sina klimakterieproblem, varför hormonbehandlingar förpassades till skamvrån för en hel generation kvinnor, samt hormonbehandlingens återupprättelse.Det finns mycket information att läsa om klimakteriet och hormonbehandling, men ofta kan det vara svårt att skilja fakta från allmänna åsikter.

Hormonkarusellen är en vetenskapligt baserad bok skriven av gynekolog Hilde Löfqvist, där du som läsare får kunskap om vad kvinnor själva kan göra för att ta kontroll över sina klimakterieproblem, varför hormonbehandlingar förpassades till skamvrån under en hel generation kvinnor samt hormonbehandlingens återupprättelse – där man idag rekommenderar bioidentiska hormoner. 

Hormonkarusellen vänder sig till kvinnor som är på väg in, befinner sig i, eller som är på väg ur övergångsåldern. Men den kan också vara intressant för kvinnans partner som önskar få kunskap och förståelse kring vad som egentligen händer med kvinnan psykiskt och fysiskt, när hon är i klimakteriet.

Boken är också relevant för personal inom sjukvården som vill hjälpa kvinnor med de hormonella förändringar som kan uppstå i samband med klimakteriet

Om Hilde

Hilde växte upp i Salzburg i Österrike och studerade till läkare i Innsbruck. Vid 25 års ålder flyttade hon till Sverige där hon gjorde sin specialistutbildning inom kvinnosjukdomar och förlossning.

1990 blev Hilde överläkare på Kullbergska sjukhuset kvinnoklinik i Katrineholm. 1994 startade hon ”Hildes praktik” i Katrineholm och kom då att bli den första kvinnliga privatgynekolog i Sörmland.

Under sina 25 år som öppenvårdsgynekolog träffade Hilde dagligen kvinnor som sökte hjälp och behandling för olika former av klimakteriebesvär. Det var också då hon införde evidensbaserad behandling med bioidentiska hormoner, något som de flesta av hennes patienter blivit behjälpta med för att bemästra sina klimakteriebesvär.

Sedan 2016 arbetar Hilde som överläkare och specialist inom gynekologi på CevitaCare, GynStockholm, på S:t Görans sjukhus.