• √ Trygg e-handel       √ Kvalitetsprodukter       √ Diskreta paket       √ Fri frakt över 800 kr i Sverige
0 Varukorg
Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
  • Mina favoriter
  • {{ list.name }}

Män och sex : Om lust, funktion och relation

Sex kan upplevas stärkande och fantastiskt men också ångestfyllt, prestationsfyllt och skamligt. Sexologen Malin Drevstam erbjuder med sin bok aktuell kunskap om sexuella funktionsproblem hos män, hur dessa kan behandlas och ger dessutom praktiska verktyg för att öka kontroll, närvaro, avslappning, trygghet och njutning.

 
489 kr
{{ price }}
  • Trygg e-handel
  • Kvalitetsprodukter
  • Fri frakt över 800 kr 

För många män är sexualiteten, lusten och den sexuella funktionen ett komplext område, inte minst för de män som lever i parrelationer. Det kan vara svårt att både se och acceptera att det kan finnas ett funktionsproblem och identifiera vad som behöver förändras. Många män är rädda för att inte räcka till sexuellt och inte duga. Genom bättre självkännedom och förståelse för kroppens sexuella respons och signaler samt sätta ord på rädslan, blir det lättare att styra den egna uppmärksamheten, agera på sätt som stärker i stunden och på så sätt minska stress, skam, prestationsångest och självkritik.

I Malin Drevstams bok Män och sex - om lust, funktion och relation tar hon upp detta viktiga ämne. Boken är indelad i fyra delar.

I första delen tar Malin upp sex som företeelse i en vidare bemärkelse och redogör för vanliga idéer om vad som är normalt och inte.

I den andra delen tar Malin upp hur sex fungerar i hjärnan och kroppen. Här introduceras den så kallade trecirkelmodellen som pedagogisk hjälp för att kunna åskådliggöra processerna som för oss mellan lust, upphetsning och när det uppstår problem eller hinder.

I den tredje delen beskriver Malin vanliga sexuella utmaningar utifrån ett mer generellt perspektiv. Här presenteras faktorer av betydelse såsom självbild, tidigare erfarenheter, normer, relationer mm. Här beskriver hon även de vanligaste sexuella funktionsproblemen hos män så som nedsatt sexlust, erektionsproblem och tidig utlösning.

I den fjärde och sista delen beskrivs generella färdigheter för ett bättre sexliv tillsammans med behandlingsmetoder för den som på egen hand vill jobba vidare och få större förståelse för sin situation.

Boken vänder sig framför allt till män som vill känna sig tryggare i sin sexuella funktion samt till deras partners. Men kan med stor behållning även läsas av yrkesverksamma psykoterapeuter, sexologer, psykologer, parterapeuter och urologer som kommer i sitt yrke kommer i kontakt med män som lider av sexuella funktionsproblem.

Författaren Malin Drevstam är socionom, leg. psykoterapeut och sexolog, verksam vid sin mottagning i Stockholm. Hon föreläser, utbildar och håller kurser kring sex och relationer och är även författare, bland annat till boken Lust och olust – om sex, närhet och relationer (Gothia Kompetens, 2019).

Egenskaper Häftad. Gothia Kompetens AB (förlag). 192 sidor. Utgiven: 2023-09-20. Upplaga 1.
Mått
Vikt 300 g